آخرین عناوین

١١٠ هزار مسافر در دور نخست تعطیلات نوروزی در استان سمنان اسکان یافتند
۹ هزار مسافر نوروزی از اسکله‌های تفریحی گلستان استفاده کردند
نخستین اتوبوس سیار خون‌گیری تحویل انتقال خون گلستان شد
قلعه عقاب‌ها در انتظار جام قهرمانی بسکتبال آسیا
دومین اردوی تیم ملی هندبال جوانان دختر کشور در شاهرود
کاستی‌های ورزشگاه وحدت آستارا برطرف می‌شود
تلاش کم نظیر وزنه‌برداران گیلانی با کسب ۲۹ مدال در سال گذشته
چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان هزینه‌های درمانی زوج‌های نابارور گیلان پرداخت شد
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
حوادث رانندگی در جاده های گیلان ۹ کشته برجای گذاشت
۲۸ هزار و ۵۲۳ نفر در مدارس گیلان اسکان یافتند
گام مهم تامین اعتبار تکمیل سالن ورزشی نور برداشته شد
مشکلات ۶۵ واحد تولیدی دردادگستری مازندران گره گشایی شد
عرضه بنزین ۱۴ درصد افزایش داشت
زخم کندوان ؛ چالش سقوط سنگ و کمبود امکانات پلیس راهی
حرکت تُند مازندران بر روی ریل بیماری کووید ۱۹
متوسط نرخ تورم مازندران از میانگین کشوری بالاتر است
بازدیدچهار میلیون و و ۳۲۷ هزار و ۲۷۴ نفر از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری مازندران
فیلم داستانی « نابرده گنج» در ساری به پایان رسید
کد خبر: 921 1392/09/03  


کارنامه اشتغالزایی در دولت‌ها+ نمودار


آمارها نشان می‌دهد در دولت‌های گذشته، سالانه در حدود ۷۸ هزار نفر به تعداد جمعیت شاغل در اقتصاد کشور افزوده شده و دولت قبل، بدترین کارنامه اشتغالزایی را از سال ۱۳۵۵ به بعد داشته است.

آمارها نشان می‌دهد در دولت‌های گذشته، سالانه در حدود ۷۸ هزار نفر به تعداد جمعیت شاغل در اقتصاد کشور افزوده شده و دولت قبل، بدترین کارنامه اشتغالزایی را از سال ۱۳۵۵ به بعد داشته است.

به گزارش شمال امروزبه نقل از افکار نیوز، مروری بر آمارهای منتشر‌شده از سوی نهادهای رسمی کشور، نشان می‌دهد در فاصله سال‌های ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵، جمعیت شاغلان ایران از حدود ۸.۸ میلیون نفر به حدود ۱۱ میلیون نفر رسیده است.

این روند به این معنا است که در این سال‌ها، به طور متوسط سالانه ۲۲۵ هزار نفر شاغل جدید وارد اقتصاد ایران شده است. این در حالی است که در این سال‌ها، اقتصاد ایران با چالش‌های بزرگی مثل تغییر سیستم اداری با وقوع انقلاب و نیز درگیر شدن در یک جنگ تحمیلی همراه بود. در دوره بعدی یعنی در فاصله سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۵ نیز، میزان شاغلان موجود در اقتصاد کشور به حدود ۱۴.۹ میلیون نفر رسید. این آمار حاکی از این است که در این دوره، به طور متوسط سالانه در حدود ۳۸۳ هزار نفر شاغل جدید به مجموعه افراد دارای شغل در اقتصاد کشور افزوده شده است.

در این دوره که بخش عمده‌ای از آن را سال‌های دولت موسوم به سازندگی در‌بر می‌گیرد، عمدتا اقتصاد ایران درگیر بازسازی خسارت‌های ناشی از جنگ، تلاش برای گذار از اقتصاد دولتی به اقتصاد خصوصی و تامین بخشی از زیرساخت‌های بزرگ برای ایجاد رونق اقتصادی در آینده بود. گزارش‌های رسمی که در سال‌های گذشته منتشر شده حاکی از این است که در دوره بعد یعنی در فاصله سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴، جمعیت شاغل موجود در اقتصاد ایران از حدود ۱۴.۸ میلیون نفر در سال اول دولت اصلاحات، به حدود ۲۰.۶ میلیون نفر در سال پایانی این دولت رسید.

بر اساس آمار موجود طی دوره اصلاحات، سالانه در حدود ۷۲۶ هزار نفر به تعداد افراد شاغل موجود در اقتصاد کشور افزوده شده است. این میزان، بی‌سابقه‌ترین عملکرد اشتغالزایی در اقتصاد ایران بوده است. این در حالی است که دولت اصلاحات، بیش از هر چیز با محوریت توسعه سیاسی روی کار آمده بود و منتقدان نیز، این دولت را به بی‌توجهی به وضعیت اقتصادی متهم می‌کردند.

در دوره بعدی؛ یعنی دولت هشت‌ساله محموداحمدی‌نژاد، وضعیت اشتغال در کشور روند معکوسی را طی کرد و حتی کارنامه این دولت در ایجاد اشتغال، از کارنامه اشتغالزایی دوره ۱۰ساله ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ که اقتصاد ایران درگیر انقلاب و جنگ بود نیز منفی‌تر بوده است. بر اساس آمارهای رسمی مرکز آمار، در فاصله سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۱ تنها در حدود ۷۸ هزار نفر در سال به تعداد شاغلان افزوده شده است. این کارنامه در شرایطی به دست آمده که این سال‌ها با بیشترین درآمدهای نفتی نیز همراه بود و اقتصاد در شرایطی به دولت نهم تحویل داده شد که برخلاف دولت‌های قبلی، بسیاری از زیرساخت‌ها آماده شده بود و رشد اقتصادی نیز در سال‌های نزدیک به ۱۳۸۴، به ارقام کم‌سابقه بالای هشت درصد دست یافته بود. با این حال کارنامه دولت‌های نهم و دهم در اقتصاد، چیزی به جز رکود و بیکاری را نشان نمی‌دهد.

آمارها حاکی از این است که با توجه به رقم متوسط گفته‌شده، در کل این هشت سال نزدیک به ۶۲۰ هزار نفر شغل جدید به اقتصاد ایران اضافه شده است؛ یعنی عملکرد این دولت در هشت سال اشتغالزایی، از عملکرد یک‌ساله دولت اصلاحات (۷۲۶ هزار شغل) نیز کمتر بوده است.

ایمیل مستقیم

info@shomaleemrooz.ir

نظرات خوانندگان

شماره پیامک:

 


ارسال نظر:

نام: پست الکترونیکی:

متن پیام: