آخرین عناوین

١١٠ هزار مسافر در دور نخست تعطیلات نوروزی در استان سمنان اسکان یافتند
۹ هزار مسافر نوروزی از اسکله‌های تفریحی گلستان استفاده کردند
نخستین اتوبوس سیار خون‌گیری تحویل انتقال خون گلستان شد
قلعه عقاب‌ها در انتظار جام قهرمانی بسکتبال آسیا
دومین اردوی تیم ملی هندبال جوانان دختر کشور در شاهرود
کاستی‌های ورزشگاه وحدت آستارا برطرف می‌شود
تلاش کم نظیر وزنه‌برداران گیلانی با کسب ۲۹ مدال در سال گذشته
چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان هزینه‌های درمانی زوج‌های نابارور گیلان پرداخت شد
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
حوادث رانندگی در جاده های گیلان ۹ کشته برجای گذاشت
۲۸ هزار و ۵۲۳ نفر در مدارس گیلان اسکان یافتند
گام مهم تامین اعتبار تکمیل سالن ورزشی نور برداشته شد
مشکلات ۶۵ واحد تولیدی دردادگستری مازندران گره گشایی شد
عرضه بنزین ۱۴ درصد افزایش داشت
زخم کندوان ؛ چالش سقوط سنگ و کمبود امکانات پلیس راهی
حرکت تُند مازندران بر روی ریل بیماری کووید ۱۹
متوسط نرخ تورم مازندران از میانگین کشوری بالاتر است
بازدیدچهار میلیون و و ۳۲۷ هزار و ۲۷۴ نفر از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری مازندران
فیلم داستانی « نابرده گنج» در ساری به پایان رسید
کد خبر: 7100 1393/09/12  


نان چرا گران شد؟


حال جای چند سوال باقی است ، اولین که آیا با توجه به افزایش پیدا نکردن یارانه های دهک های کم در آمد افزایش قیمت نان معقول است ، آن هم در حالی که نان قوت غالب قشر کم درآمد را تشکیل می دهد و پیش از این نیز بابت نان یارانه دریافت می کردند.

 
نان چرا گران شد؟
 
 
سیاست ما - بعد از گذشت چندین ماه گمانه زنی در خصوص افزایش قیمت نان، این موضوع از دیروز رسما اجرایی شد و قیمت‌های موجود ‌افزایش یافت. آنگونه که آقای نوبخت، سخنگوی دولت گفته بود، این افزایش قیمت‌ها بر اساس اقتضائات نانوایی‌ها و در هر استانی به فراخور موقعیت و با همکاری کارگروه‌هایی زیر نظر استانداران متفاوت خواهد بود. 

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت نان ندارد، می‌گوید: این افزایش قیمت صرفا محصول افزایش هزینه‌هاست که به نانوا‌ها وارد می‌شود! 

بنا به گفته نوبخت، این افزایش قیمت نباید از ۳۰ درصد بیشتر شود و در هر استان درصد افزایش قیمت نان متفاوت است‌. 

با این حال نعمت الله ترکی، معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری تهران اعلام کرده است: با اتحادیه‌های نانوایان تهران در خصوص افزایش ۳۴ درصدی قیمت انواع نان به توافق رسیدیم.
محسن لزومیان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان در گفت‌وگو با مهر با تشریح جزئیات افزایش به طور متوسط ۳۰ درصدی قیمت آرد و نان در استان تهران گفت: دولت به منظور بهبود کیفیت نان، کاهش ضایعات و اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها، قیمت آرد و نان را در سراسر کشور اصلاح کرد که بر این اساس، کارگروهی که به ریاست استاندار در استان تهران تشکیل شده بود نیز شب گذشته در رابطه با قیمت نان در این استان به جمع بندی رسید.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان افزود: بر این اساس، قیمت هر قرص نان سنگک ۸۰۰ تومان، بربری ۷۰۰ تومان، لواش ۲۲۰ تومان، تافتون ۴۰۰ تومان تعیین شده است، ضمن اینکه قیمت انواع نان فانتزی نیز به طور متوسط ۳۰ درصد نسبت به دوره قبل از اصلاح قیمت افزایش یافته است.

حال جای چند سوال باقی است ، اولین که آیا با توجه به افزایش پیدا نکردن یارانه های دهک های کم در آمد افزایش قیمت نان معقول است ، آن هم در حالی که نان قوت غالب قشر کم درآمد را تشکیل می دهد و پیش از این نیز بابت نان یارانه دریافت می کردند.

سوال دوم این است که یکی از دلایل افزایش قیمت نان اصلاح کیفیت آن بوده است ، یعنی نان های تولیدی از کیفیت لازم برخوردار نبوده است؟ یا نانوایان از افزایش قیمت قبلی از کیفیت آن کاهش داده بودند که حالا می خواهند کیفیت آن را اصلاح کنند؟حال که این کیفیت اصلاح می شود کدام مرجع نظارتی تضمین می کند که دوباره این کیفیت کاهش نمی یابد تا بابت اصلاح آن افزایش قیمت مجدد دهند؟

سوال دیگر این است که از دلایل دیگر افزایش قیمت نان افزایش قیمت انرژی و قیمت نیروی کار خوانده شده است ، حال بهتر نبود این افزایش قیمت با افزایش قیمت حامل های انرژی یا افزایش حقوق کارمندان و کارگران صورت می گرفت تا شاهد آثار تورمی مجدد در سفره خانوار های کم درآمد نباشیم؟
گذشته از عملکرد نامناسب دولت در اعلام و حتی اجرای این مصوبه، موضوع مهم‌تر این است که دولت در حالی از افزایش قیمت نان به دلیل ثابت بودن آن در سه سال گذشته حمایت می‌کند که یک نکته مهم را فراموش کرده ‌و آن اینکه اگر در سال ۹۱ قیمت نان افزایش یافت، مابالتفاوت افزایش قیمت نان به حساب یارانه‌ای نقدی مردم افزوده شد.

اما بنا بر اظهارات قبلی آقای نوبخت مبنی بر اینکه در سال آینده یارانه به همین سبک ادامه می‌یابد و هیچ گونه افزایش یارانه‌ای نخواهیم داشت، نشان می‌دهد که دولت هیچ برنامه‌ای برای افزایش یارانه نقدی ندارد. 

با این حال ضروری است که دولت با توجه به نقش پراهمیت نان در زندگی طبقات کم درآمد جامعه، هر چه زود‌تر در جهت جبران این افزایش قیمت برای شکل‌گیری عدالت اجتماعی و دور نشدن از هدف اصلی هدفمندی یارانه‌ها ـ که همانا ایجاد عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه یارانه‌ها میان افراد بود ـ گام بردارد.

ایمیل مستقیم

info@shomaleemrooz.ir

نظرات خوانندگان

شماره پیامک:

 


ارسال نظر:

نام: پست الکترونیکی:

متن پیام: